Van Basten: "Heel veel werk aan de winkel"

Ger
30 augustus 2008, 21:36   Bijgewerkt: 30 augustus 2008, 22:53

Ajax-trainer Marco van Basten besefte na de nederlaag bij Willem II (2-1) dat hij nog veel werk heeft te verzetten. "Het was niet goed wat Ajax hier liet zien. Ik ben ook heel teleurgesteld", aldus de voormalig bondscoach.

"Het ontbrak nog aan automatismen. Er is nog heel veel werk aan de winkel", analyseerde Van Basten, die Ajax in Tilburg zonder aanvallende middenvelder liet spelen. "We dachten dat we met deze bezetting van het middenveld voldoende voetbal in de ploeg hadden om onze spitsen te bedienen. Dat bleek helaas niet helemaal het geval."

Na de 2-1 voor Willem II reageerde Van Basten met drie snelle wissels. "De bedoeling was dat Vertonghen naar het middenveld doorschoof", zei de oefenmeester. Arbiter Pieter Vink doorkruiste de plannen van de Amsterdammers door Evander Sno een rode kaart te geven na een kopduel met Akgün. "Volgens mij wilden ze allebei koppen en raakte Sno hem per ongeluk met zijn hand", stelde Van Basten.

"We hebben tijd nodig. Ik hoop heel weinig tijd, want we moeten nu alweer een achterstand van drie punten goedmaken. Ik heb deze groep mede door de Spelen pas een week bij elkaar. Helaas moet ik de meeste spelers de komende anderhalve week ook afstaan aan de verschillende nationale ploegen. Daarna is Roda JC alweer de tegenstander. Laten we ons maar op die wedstrijd focussen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen