ADO in zevende hemel, AZ nu al in crisis

13 september 2008, 21:39   Bijgewerkt: 13 september 2008, 21:54

Voor AZ dreigt het wederom een lang, zwaar seizoen te worden. Op bezoek bij ADO Den Haag leed de formatie van coach Louis van Gaal zaterdag al de tweede nederlaag op rij (0-3), waardoor het nu al in een sportieve crisis terecht gekomen is. ADO Den Haag daarentegen beleeft hoogtijdagen. De promovendus is na twee fraaie overwinningen op rij de trotse koploper in de Eredivisie.

scheidsrechter arbiter rood kaart

scheidsrechter arbiter rood kaart

Die rode kaart was precies wat AZ níet kon gebruiken. Na het dramatische vorige seizoen en de thuisnederlaag tegen NAC Breda twee weken geleden liep de Alkmaarse ploeg immers al niet over van het zelfvertrouwen. ADO Den Haag besefte dat en ging er na de pauze eens flink tegenaan. De promovendus bewees twee weken geleden tegen Sparta al dat het prima kon voetballen en trok die lijn tegen AZ door. Uitblinker was opnieuw aanvaller Fabio Caracciolo, die in de laatste dagen van de transferperiode weggeplukt werd bij FC Eindhoven. De Belg werd diepgestuurd, dolde David Mendes da Silva en legde de bal panklaar voor Richard Knopper, die van dichtbij simpel binnen tikte.

Hiermee maakte Meric het feest voor ADO, en de ellende voor AZ, compleet. In Den Haag droomde iedereen al hardop over Europees voetbal ("wij gaan Eu-ropa in") en zelfs de titel ("Wetzel, Wetzel, we worden kampioen"), maar bij AZ kan men dergelijke dromen voorlopig achterwege laten. Want wie verliest van NAC en ADO hoeft, met een wedstrijd tegen PSV voor de boeg, voorlopig niet omhoog te kijken. Als de ploeg zo doorgaat, wordt het seizoen opnieuw één grote aanfluiting.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen