Babel en Kuyt juichen, Van der Sar blundert

13 september 2008, 15:39   Bijgewerkt: 13 september 2008, 17:19

De Nederlanders speelden zaterdag een absolute hoofdrol bij de topper in de Premier League tussen Liverpool en Manchester United. Ryan Babel maakte op aangeven van Dirk Kuyt het winnende doelpunt (2-1), terwijl Edwin van der Sar hopeloos in de fout ging bij de eerste goal van de thuisclub.

Van der Sar was vorig seizoen vaak op positieve wijze beslissend voor Manchester United, maar ditmaal leidde hij de nederlaag van zijn ploeg in. Manchester had op Anfield Road een droomstart, toen Carlos Tevez al na drie minuten voorbereidend werk van nieuweling Dimitar Berbatov afrondde. Er leek geen vuiltje aan de lucht, tot Van der Sar begon te klungelen. Eerst liet hij een hoekschop uit zijn handen glippen, maar dit slippertje werd door Kuyt niet afgestraft. Enkele minuten later was een fout van de ervaren Nederlandse doelman echter wel fataal. Hij tikte een van richting veranderd schot van Xabi Alonso tegen de benen van zijn eigen verdediger Wes Brown aan, waarna de bal tot vreugde van de Liverpool-fans over de doellijn rolde.

In de laatste fase van de wedstrijd gaf Liverpool de punten niet meer weg. Sterker nog, bij de bezoekers uit Manchester nam de frustratie toe. Dat leidde in de laatste tien minuten tot drie gele kaarten, waarvan twee voor verdediger Nemanja Vidic. De Serviër kon hierdoor vertrekken en maakte het leed voor United daarmee compleet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen