FIFA bevestigt: Stekelenburg mag spelen in Skopje

7 september 2008, 16:50   Bijgewerkt: 7 september 2008, 16:59

Maarten Stekelenburg kan opgelucht ademhalen. De Ajacied mag woensdag tegen Macedonië gewoon onder de lat staan bij Oranje, ondanks het feit dat hij in de oefenwedstrijd tegen Australië met rood van het veld gestuurd werd. Dat heeft de wereldvoetbalbond FIFA inmiddels aan de KNVB laten weten.

De FIFA-regelgeving zegt dat een speler die in een oefeninterland twee keer geel of direct rood krijgt, automatisch een schorsing te wachten staat van tenminste één oefenwedstrijd. Bovendien hebben de tuchtrechtelijke organen van de FIFA in geval van een ernstige overtreding altijd de mogelijkheid de betreffende speler voor meer wedstrijden, zoals bijvoorbeeld kwalificatieduels of interlands tijdens een EK of WK, uit te sluiten. Bij Stekelenburg, die rood kreeg omdat hij de doorgebroken Australiër Josh Kennedy licht raakte, maakt de FIFA niet van de mogelijkheid gebruik.

Henk Timmer, die tegen Australië als invaller in de ploeg kwam, zal hierdoor tegen Macedonië weer 'gewoon' reservekeeper zijn achter Stekelenburg. De wedstrijd tussen Macedonië en Nederland begint woensdag om 20.30 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen