Granqvist: "Eigenlijk wilde ik de bal afspelen"

Ger
15 september 2008, 15:59   Bijgewerkt: 15 september 2008, 16:21

Verdediger Andreas Granqvist nam in de tweede speelronde van de Eredivisie het meest besproken doelpunt voor zijn rekening. De 1 meter 92 lange Zweed van FC Groningen werkte tegen FC Utrecht een solo vanaf eigen helft af met een knal in de kruising.

"Ik zag de ruimte en probeerde zo ver mogelijk te komen. Uiteindelijk kon ik helemaal naar het doel van FC Utrecht opstomen, waar ik een schietkans kreeg. Ik raakte de bal vervolgens lekker", omschrijft Granqvist droogjes zijn opmerkelijke actie. "Dat had ik natuurlijk niet kunnen bedenken toen ik begon met mijn rush. Ik wilde de bal eigenlijk afspelen, maar ik zag niemand vrij staan."

"Niemand greep in of maakte een professionele overtreding", vond John van Loen, assistent-trainer van FC Utrecht. "Hij leek wel op Mozes bij de Rode Zee." FC Groningen-trainer Ron Jans maakte op zijn beurt de vergelijking met de beroemde solo van Diego Maradona. "Met die woorden kan ik alleen maar blij zijn", aldus Granqvist.

Moet de Groningse topschutter Marcus Berg nu serieuze concurrentie verwachten van zijn Zweedse collega-international? "Haha, nee hoor. Eigenlijk scoor ik helemaal niet zo vaak. En al helemaal niet op deze manier. Normaal gesproken werk ik de bal binnen met mijn hoofd. Dit is een bijzonderheid. Ik hoop dat de goal ook op de Zweedse televisie wordt uitgezonden."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen