Man City kan ook Ronaldo uit het hoofd zetten

Koen Freriks
14 september 2008, 12:39   Bijgewerkt: 14 september 2008, 13:02

In navolging van Cesc Fabregas heeft ook Cristiano Ronaldo aangegeven geen heil te zien in een lucratief avontuur bij Manchester City. De sterspeler van Manchester United 'ziet zichzelf niet in een ander shirt van een Manchester-team voetballen'. Dat zei de Portugees na afloop van de uitreiking van de Gouden Schoen tegenover La Gazzetta dello Sport. 

Manchester City is sinds kort eigendom van de Abu Dhabi United Group, een groep Arabische investeerders met een gigantisch vermogen. De eigenaren gaven bij hun komst aan de beste spelers ter wereld naar hun club te willen halen. Volgens Britse media zouden Fabregas (Arsenal) en Ronaldo na de komst van Robinho de volgende doelwitten zijn. 

Waar Fabregas een transfer naar City eerder al 'zelfmoord' noemde, ziet ook Ronaldo een overgang niet zitten. Toch is de vleugelaanvaller niet in zijn geheel negatief over de overnames die hedendaags steeds normaler worden. "Het is goed voor het voetbal en voor elk team. Maar geld maakt een club nog niet groot, het is niet het belangrijkste."

Rijke clubeigenaren veranderen het voetbal, Ronaldo vindt dat hij dat zelf ook heeft gedaan. "Meestal krijgen spitsen deze prijs, maar dat een vleugelspeler deze prijs wint, is toch wel bijzonder. Ik heb het voetbal daarmee een beetje veranderd", zei de balgoochelaar met trots.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen