Oranje richt vizier al op Macedonië

4 september 2008, 15:57   Bijgewerkt: 4 september 2008, 16:02

De laatste persconferentie van Bert van Marwijk voor de oefenwedstrijd tegen Australië ging donderdag over van alles, behalve over het duel van komende zaterdag met de Australiërs. Pas tijdens de allerlaatste vraag viel het woord 'Australië' voor het eerst. Oranje richt het vizier dan ook al volledig op de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2010, vier dagen later in Macedonië.

De wedstrijd tegen Australië is voor Van Marwijk en zijn mannen niet meer dan een lekker opwarmertje, op weg naar het duel in Skopje. "De oefenwedstrijd tegen Rusland van vorige maand was voor mij en de spelers een eerste kennismaking, op weg het duel met Macedonië. Tegen Australië hoeven jullie weinig andere dingen te verwachten, ik zal niets gaan uitproberen. Het zal een fysieke strijd worden, maar dat vind ik niet erg", aldus de bondscoach, die tegen de Australiërs vermoedelijk zal vasthouden aan hetzelfde basiselftal als tegen Rusland.

Marwijk

Marwijk

Op weg naar het EK van 2004 speelde Nederland twee keer tegen Macedonië (2-2 in Skopje en 0-0 in Amsterdam) en beide duels eindigden in een gelijkspel. Dat moet nu anders. Hoe, is niet heel belangrijk. "Natuurlijk houd ik van mooi voetbal. Maar ik houd ook van winnen. En als ik moet kiezen, ga ik voor het winnen", aldus de bondscoach, die niet wakker ligt van het feit dat Oranje de kwalificatiecyclus moet starten met een op papier lastige uitwedstrijd in Skopje. "Ik probeer altijd zo weinig mogelijk na te denken, over dingen die ik toch niet kan veranderen. Het speelschema is nu eenmaal zo, punt uit. En ach, ik ben in elk geval blij dat we in de avonduren spelen. En het veld schijnt daar ook best goed te zijn."

Macedonië, daar draait het de komende dagen dus allemaal om. Maar eerst even oefenen tegen Australië, zaterdagavond in Eindhoven...

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen