Schalke loopt bij FC Köln tegen eerste verlies aan

Koen Freriks
26 september 2008, 22:47   Bijgewerkt: 26 september 2008, 23:19

Op bezoek bij 1.FC Köln is Schalke 04 opgelopen tegen de eerste nederlaag van dit seizoen. De ploeg van trainer Fred Rutten ging met 1-0 onderuit. Door de nederlaag is de kans klein dat Schalke dit weekend aan kop blijft staan in de Bundesliga.

Köln was beter en profiteerde van het slordige spel van de blauw-witten. Dankzij goed keeperswerk van Ralf Fährmann bleef het toch negentig minuten lang spannend. De goalie pareerde tweemaal een inzet van de gevaarlijke Milivolje Novakovic.

Nota bene een verdediger opende de score. Youssouf Mohamad wist vlak voor de pauze het net te vinden. Hij kreeg de bal aan de voet na een ingooi van Pierre Womé en haalde succesvol uit.

In het tweede bedrijf probeerde Schalke zo snel mogelijk de gelijkmaker aan te teken op het scorebord. De spaarzame kansen werden echter niet benut. Ook een kopbal in de slotminuut van de ingevallen Halil Altintop trof geen doel. De bal belandde via de binnenkant van de paal in de handen van keeper Faryd Mondragon. 

Schalke is nu nog wel koploper met elf punten uit zes duels, maar zal de koppositie waarschijnlijk moeten afstaan, aangezien de concurrenten dit weekeinde ook in actie komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen