Steenrijke Hoffenheim-eigenaar is bedreigingen beu

25 september 2008, 12:53   Bijgewerkt: 25 september 2008, 13:11

Dietmar Hopp, de steenrijke eigenaar van Bundesliga-club 1899 Hoffenheim, heeft het gehad met de vijandige spreekkoren die hij wekelijks naar zijn hoofd geslingerd krijgt. Tijdens vrijwel iedere wedstrijd van de promovendus wordt Hopp uitgescholden of bedreigd door fans van de tegenpartij en dat moet maar eens ophouden, vindt hij.

Dankzij het geld van Hopp werkte Hoffenheim, een club uit een klein dorpje vlakbij Heidelberg, zich de laatste jaren op van de Oberliga naar de Bundesliga. Ook op het hoogste niveau presteert de ploeg voorlopig uitstekend. Dit leidt tot jaloerse reacties van fans van andere clubs, die de rijke Hopp als een verzieker van het voetbal zien. Zo hadden fans van Borussia Dortmund een spandoek gemaakt, waar Hopps hoofd te zien was met een schietschijf er voor. De tekst onder het spandoek was 'hasta la vista, Hopp'. De preses kon hier geen waardering voor opbrengen.

"De goede sportieve prestaties van 1899 Hoffenheim worden op deze manier enigszins overschaduwd door onsmakelijkheden. Er wordt zelfs gezinspeeld op moord, dus wat mij betreft is nu de maat vol", aldus de voorzitter in Kicker.

Hoffenheim staat momenteel tweede in de Bundesliga, één punt achter Schalke.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen