Venables wijst aanbieding Newcastle United af

26 september 2008, 08:31

Terry Venables wordt niet de nieuwe (interim-) manager van Newcastle United. De voormalig bondscoach heeft besloten om een aanbieding van de Magpies, waar hij de opvolger moest worden van Kevin Keegan, naast zich neer te leggen.

Newcastle wilde Venables vastleggen per wedstrijd, maar de 65-jarige coach zag dat niet zitten. Het zou 'te veel onzekerheid' scheppen, zegt hij tegen The Sun. "Er is echt maar één reden waarom ik deze baan niet neem. Newcastle is een veel te grote club, met veel te veel werknemers, om slechts voor een zo'n korte periode in dienst te treden. Deze baan als manager van Newcastle moet gegeven worden aan iemand die met volledige betrokkenheid zijn complete hart en ziel inzet voor de club. In mijn geval waren er te veel onzekerheden. Hoe lang zou ik blijven? Twee weken? Twee maanden? Twee jaar? De fans van Newcastle hebben de laatste jaren genoeg te verduren gehad, ze verdienen het om nu te weten waar ze aan toe zijn."

Venables zat zonder werk sinds hij ruim een jaar geleden uit dienst trad bij de Engelse voetbalbond. Hij was daar assistent van toenmalig bondscoach Steve McClaren. Eerder coachte hij onder meer FC Barcelona en Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen