Engelse bond onderzoekt 'handboeigebaar' Kalou

30 januari 2009, 09:55   Bijgewerkt: 30 januari 2009, 10:00

De Engelse voetbalbond gaat een onderzoek beginnen naar de manier waarop Salomon Kalou juichte na zijn twee doelpunten tegen Middlesbrough, afgelopen woensdag. De Ivoriaanse oud-Feyenoorder rende na beide treffers weg met zijn polsen over elkaar, alsof ze geketend waren met handboeien. 

Hiermee wilde hij mogelijk zich solidariteit verklaren aan de Ivoriaanse activist Antoine Assale Tiemoko, die eerder deze maand vrijgelaten werd uit de gevangenis. Althans, dat denkt men in Engeland. Kalou zelf lijkt zich van geen kwaad bewust. "Blijkbaar wordt altijd iets ergens achter gezocht, maar mijn gebaar betekende niets. Ik ken die man niet eens, waarom zou ik dan voor hem juichen? Ik was gewoon blij dat ik twee keer scoorde, meer niet", luidt de reactie van de spits van Chelsea.

Enige tijd geleden maakte Tim Cahill van Everton eenzelfde gebaar. Hij deed dit om zich solidair te verklaren met zijn broer Sean, die in de gevangenis zat. Hiervoor bood de Australiër later, onder grote publieke druk, zijn excuses aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen