Bayern München maakt gehakt van Sporting

Ger
25 februari 2009, 23:07   Bijgewerkt: 25 februari 2009, 23:28

Bayern München heeft woensdagavond in Portugal een schitterende zege behaald. De Duitse ploeg was in de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Champions League veel te sterk voor Sporting Lissabon: 0-5. Franck Ribery en Luca Toni scoorden ieder twee keer voor Bayern, dat met Mark van Bommel in het basisteam speelde.

Voor de statistici had het duel niet eens gespeeld te hoeven worden. De Portugese club was er al veertien Europacup-duels niet in geslaagd een Duitse club te verslaan, terwijl de Beierse formatie nog nimmer een nederlaag leed in Portugal. Bayern verloor in de clubhistorie slechts n Europees duel met een Portugese tegenstander, tijdens de finale van de Europa Cup I. Die wedstrijd tegen Porto werd echter op neutraal terrein gespeeld.

Sporting - Bayern kon dan ook niet anders in een overwinning voor de ploeg van Mark van Bommel eindigen. En zo geschiedde. Franck Ribery opende vlak voor rust de score, door een fraaie solo succesvol af te ronden, 0-1. Na rust zorgde de Beierse ploeg ervoor dat de return, over twee weken in München, niet meer dan een formaliteit is. Miroslav Klose, wederom Ribery en Luca Toni (2x) maakten de vernedering van Sporting compleet. Eindstand: 0-5.

Henk ten Cate bleef bij Villarreal knap overeind met zijn Panathinaikos. De Nederlandse oefenmeester zag dat Giorgos Karagounis in de 59e minuut de 0-1 produceerde. Zeven minuten later werd Villarreal-invaller Pires gevloerd in het strafschopgebied, waarna Rossi de buitenkans benutte: 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen