Belangrijke zege voor Rutten, Jol geeft winst uit handen

7 februari 2009, 17:20   Bijgewerkt: 7 februari 2009, 19:25

Fred Rutten heeft weer wat lucht bij Schalke 04. De coach had in de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen een goed resultaat nodig om de druk van de ketel te halen en dankzij een treffer van verdediger Höwedes kwam dat er (1-0). Martin Jol had met Hamburger SV een minder goede middag. Op bezoek bij Karlsruher SC gingen de Noord-Duitsers, ondanks een 0-2 voorsprong, met 3-2 onderuit.

Door de nederlaag liet Hamburger SV een gouden kans liggen om koploper 1899 Hoffenheim te passeren. De verrassende leider liet namelijk twee punten liggen bij mede-promovendus Borussia Mönchengladbach. Dat hadden er zelfs drie kunnen zijn, maar in de laatste minuut zorgde de Braziliaan Wellington er voor dat Hoffenheim toch nog een 1-1 gelijkspel uit het vuur sleepte. In de eerste helft had Alexander Baumjohann, die deze week een contract bij Bayern München tekende, Mönchengladbach op bijzonder fraaie wijze op een 1-0 voorsprong gezet.

Waar Hoffenheim dus ontsnapte aan een nederlaag, gaf Hamburger SV een gewonnen positie volledig uit handen. Bij degradatiekandidaat Karlsruher SC stond het na vijftig minuten al 0-2 voor de mannen van Martin Jol, door treffers van Guerrero en Benjamin. Twee goals binnen vijf minuten brachten Karlsruher echter langszij. In de slotfase, toen Petric (Hamburger SV) en Engelhardt (Karslruher) een rode kaart gekregen hadden, maakte Freis de 3-2 voor de thuisclub. "We hebben onszelf verslagen. Drie fouten, drie doelpunten", mopperde Jol na afloop.

Bayer Leverkusen had door deze resultaten over HSV heen kunnen wippen, maar verloor thuis met 2-4 van VfB Stuttgart. Angelos Charisteas, die vorige week overgenomen werd van 1.FC Nürnberg, maakte één van de twee treffers voor Bayer.

Door het puntverlies van Hoffenheim, Hamburger SV, Leverkusen en ook Hertha BSC eerder dit weekend, deed Schalke 04 uitstekende zaken. De ploeg kreeg in eigen stadion bezoek bij Werder Bremen, een ploeg die evenals Schalke in zwaar weer verkeert. Beide teams maakten er geen grootse wedstrijd van, maar de punten bleven in Gelsenkirchen. Verdediger Benedikt Höwedes kopte uit een vrije trap van Jefferson Farfan de winnende goal binnen. Schalke staat nog altijd slechts negende, maar de achterstand op nummer drie Hamburger SV bedraagt nog maar zes punten.