Boussoufa blinkt uit in Belgische topper

Ger
22 februari 2009, 22:32

Anderlecht heeft de Belgische topper tegen Standard Luik met 4-2 gewonnen. Oud-Ajacied Mbark Boussoufa deed met twee doelpunten en een assist van zich spreken. In de stand heeft koploper Anderlecht nu vier punten voorsprong op Standard.

Wilfried Dalmat en Dieumerci Mbokani brachten de bezoekers twee keer aan de leiding, maar Boussoufa zette Anderlecht telkens weer op gelijke hoogte. Door treffers van Marcin Wasilewski (strafschop) en Tom De Sutter, op aangeven van Boussoufa, liep de thuisclub uiteindelijk uit naar een overwinning.

Voormalig FC Groningen-verdediger Arnold Kruiswijk speelde negentig minuten bij Anderlecht. Boussoufa kreeg een staande ovatie bij zijn applauswissel in de 88ste minuut.