Hiddink maakt uitstekende start bij Chelsea

Koen Freriks
21 februari 2009, 15:48   Bijgewerkt: 21 februari 2009, 17:04

Guus Hiddink is uitstekend begonnen aan zijn tijdelijke verband bij Chelsea. De Nederlandse succescoach won met zijn Londense miljoenenploeg van directe concurrent Aston Villa, 1-0. Nicolas Anelka maakte in Birmingham het enige doelpunt.

Hiddink stond in zijn eerste wedstrijd als trainer van Chelsea direct voor een zware klus. Winst op Aston Villa was noodzakelijk om de titel enigszins nog in zicht te houden, zoals hij vooraf zelf ook aangaf. In die opzet slaagde de bondscoach van Rusland en door de zege snoepte Chelsea tevens de derde plaats af van Villa.

Het behoudend spelende Aston Villa zocht na rust vaker het doel van Chelsea op, maar het mocht niet baten. Het verdedigingsduo Alex-Terry stond stevig en doelman Petr Cech stond bij falen van de voorstoppers zijn mannetje. Zo hield de Tsjech inzetten van Gabriel Agbonlahor, Ashley Young en Gareth Barry tegen. Villa mocht zich daarnaast gelukkig prijzen dat Chelsea niet uitliep, want Friedel hield schoten van José Bosingwa en Michael Ballack knap tegen. 

Door de zege passeert Hiddink met Chelsea Aston Villa op de ranglijst. Chelsea staat nu derde, op zeven punten van koploper Manchester United dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Villa is de nummer vier van de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen