Hoofdrol Pizarro bij Houdini-act Bremen in Milaan

26 februari 2009, 22:49   Bijgewerkt: 27 februari 2009, 01:27

De kraker in de derde ronde van de UEFA Cup tussen Werder Bremen en AC Milan is geëindigd in het voordeel van de Duitsers. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Italianen. Na de 1-1 van vorige week in Duitsland hadden ze donderdag bij rust een comfortabele 2-0 voorsprong. In de tweede helft verdween deze echter als sneeuw voor zon, waardoor Bremen zich toch bij de laatste zestien speelt (2-2).

Andrea Pirlo opende halverwege de eerste helft de score vanaf de penaltystip, waarna even later ook Alexandre Pato doel trof. In tien minuten na de theepauze kroonde Claudio Pizarro, die vorige week om disciplinaire redenen nog buiten de selectie voor het duel met Energie Cottbus werd gelaten, zichzelf met twee treffers tot matchwinner en elimineerde zodoende eigenhandig de Italiaanse grootmacht.