Shakhtar klopt Tottenham, onnodig gelijkspel Udinese

19 februari 2009, 22:14   Bijgewerkt: 19 februari 2009, 23:15

Shakhtar Donetsk heeft een behoorlijke stap gezet richting vierde ronde van de UEFA Cup. De club uit Oekrane versloeg thuis Tottenham Hotspur met 2-0.

Bij rust was de stand nog 0-0. Jevgen Seleznov opende in de 79e minuut de score. Jadson bepaalde drie minuten voor tijd de eindstand. De Braziliaanse oud-PSV' er Heurelho Gomes verdedigde het doel bij Tottenham Hotspur.

Udinese liet een uitgelezen kans liggen om zich alvast vrijwel te verzekeren van een plek in de achtste finale. Op bezoek bij Lech Poznan namen de Italianen een 0-2 voorsprong, maar in de laatste tien minuten kwam de thuisclub nog terug tot 2-2. Hierdoor moet Udinese in de return nog een kleine zege, of gelijkspel, uit het vuur slepen om alsnog de volgende ronde te bereiken.

Fabio Quagliarella opende vijf minuten na rust de score voor Udinese, waarna een eigen doelpunt van Manuel Arboleda de Italianen op 0-2 zette. Diezelfde Arboleda maakte zijn fout in de 84ste minuut goed, door de 2-2 te maken. Enkele minuten daarvoor had Hernan Rengifo de eerste goal voor de Poolse ploeg gemaakt.

Zowel Lech Poznan als Udinese speelde eerder dit seizoen tegen een Nederlandse ploeg. De Polen speelden tegen Feyenoord, terwijl Udinese uitkwam tegen NEC.

Ook Kopenhagen - Manchester City eindigde in 2-2. Nedum Onuoha en Stephen Ireland namen de treffers van Manchester voor hun rekening. Ailton Almeida en Martin Vingaard (in blessuretijd) maakten de doelpunten voor de thuisclub.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!