Zeldzaam verlies Barça, Huntelaar op schot bij Real

21 februari 2009, 22:27   Bijgewerkt: 22 februari 2009, 00:44

De ongeslagen reeks van FC Barcelona in de Primera Division is ten einde. De ploeg van trainer Pep Guardiola verloor deze jaargang alleen de seizoensouverture bij Numancia (1-0), maar reeg daarna de ene winst aan de andere. Zaterdagavond kwam er echter een einde aan die imposante reeks. Uitgerekend van stadsgenoot Espanyol werd met 2-1 verloren.

Espanyol, dat voor aanvang van de stadsderby nog hekkensluiter was, nam binnen tien minuten na de theepauze afstand van de grote broer: 0-2. Iván de la Peña maakte beide doelpunten. Yaya Touré hielp de Catalanen kort daarop terug in de wedstrijd, maar verder kwam Barça voor eigen publiek niet. Zes minuten voor rust kreeg Seydou Keita overigens rood, waardoor de thuisclub het duel uitspeelde met tien man.

Real Madrid profiteerde optimaal van de misstap van zijn aartsrivaal. De nummer twee peuzelde Betis Sevilla in de Spaanse hoofdstad met 6-1 op en verkleinde het gat met Barcelona zodoende tot zeven punten. De overtuigende eindstand was tevens de ruststand.

Bij de Madrilenen had Juande Ramos opnieuw een basisplaats ingeruimd voor Klaas Jan Huntelaar. The Hunter bewees het gelijk van zijn trainer door met twee doelpunten een belangrijke bijdrage te leveren aan de eclatante winst van De Koninklijke. Ook Raul (2), Gonzalo Higuain en Sergio Ramos schoten met scherp. Tussendoor verloste Ricardo Oliveira de bezoekers van de hatelijke nul.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen