Boussoufa schiet Anderlecht langs Club Brugge

12 april 2009, 22:25

Dankzij Mbark Boussoufa is Anderlecht weer terug aan kop in de Belgische competitie gekomen. De ploeg uit Brussel won zondag met 1-0 van Club Brugge, door een doelpunt van de in Amsterdam geboren middenvelder.

Boussoufa scoorde al na 24 minuten, nadat Club Brugge er niet in slaagde om een vrije trap goed weg te werken. Via oud-Ajacied Jelle van Damme kwam de bal voor de voeten van Boussoufa, die Club Brugge-keeper Stijn Stijnen passeerde. Dat was volledig terecht, want Anderlecht was voor rust veel beter dan Club.

Na de pauze liet Anderlecht de bezoekers uit Brugge enigszins komen, wat leidde tot twee grote kansen voor Wesley Sonck. Beide keren bracht Anderlecht-keeper Davy Schollen redding, waardoor de drie punten in Brussel bleven.