CL-ticket vaagt uit zicht AS Roma na pak slaag

25 april 2009, 22:47   Bijgewerkt: 28 april 2009, 13:25

De kans dat we AS Roma komend seizoen mogen begroeten in de Champions League wordt steeds kleiner. Zaterdag kreeg de nummer zes bij Fiorentina een behoorlijk pak rammel: 4-1. Dankzij de driepunter rukt La Viola op naar de vierde stek, met zes punten voorsprong op Roma. Zondag kan Genoa bij winst op Bologna de vierde plaats weer overnemen van Fiorentina.

Met twee doelpunten na rust vertolkte Alberto Gilardino (foto) de hoofdrol bij de zege van de formatie uit Florence. De goals van de oud-spits van AC Milan werden omklemd door treffers van Juan Manuel Risco Vargas en Massimo Gobbi. Julio Cesar Baptista maakte vlak voor tijd de eretreffer voor Roma, dat het laatste half uur met tien man speelde na een dubbele gele kaart van David Pizarro.

Eerder op de avond pakte middenmotor Udinese in extremis de zege bij laagvlieger Chievo Verona: 1-2. Gaetano D´Agostino zette de bezoekers tien minuten voor rust vanaf elf meter op 0-1, maar Sergio Pellisier maakte na ruim zeventig minuten gelijk. In blessuretijd ging het echter mis bij de thuisclub. Antonio Langella zag rood en bovendien nam D´Agostino het Chievo-doel opnieuw succesvol onder vuur.