De Graafschap geeft ruime voorsprong op NEC weg

11 april 2009, 20:36   Bijgewerkt: 11 april 2009, 23:19

De Graafschap heeft in het gevecht tegen degradatie duur puntverlies geleden tegen NEC. Met nog een kwartier op de klok leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg uit Doetinchem, die door twee treffers van Ben Sahar met 2-0 leidde en bovendien met een man meer speelde na een rode kaart voor Patrick Pothuizen. In de slotfase gaf de thuisclub het echter helemaal weg en kwamen de Nijmegenaren via Tim Janssen en Lasse Schöne langszij.

NEC, nog in de race voor de play-offs om UEFA Cup-voetbal, begon afwachtend aan het duel in Doetinchem. De Graafschap trok wel energiek ten aanval, maar verder dan een schot van Stijn Wuytens kwam de thuisclub niet. Na ruim tien minuten nam NEC het initiatief over en deed dat direct stevig. Binnen drie minuten kregen de Nijmegenaren drie kansen.

Sahar belastte zich met dit buitenkansje, maar de Israliër vond doelman Gabor Babos op zijn weg. Tien minuten later kwam de volgende tegenslag voor De Graafschap. De talentvolle De Jong, die eerder in de week voor drie jaar tekende bij FC Twente, moest geblesseerd naar de kant. Geert den Ouden verving hem. De spits kreeg op slag van rust een enorme kans op de openingstreffer, maar zijn wilde inzet verdween over.

schone

schone

Die marge had De Graafschap in veilige haven moeten brengen, ware het niet dat invaller Janssen direct iets terug deed namens NEC. De thuisclub raakte in paniek en liep steeds verder achteruit. In het slotoffensief dat de tien Nijmegenaren daarna ontwikkelden, zorgde Schöne drie minuten voor tijd voor de verdiende gelijkmaker en grote verslagenheid in Doetinchem.