Heerenveen maakt einde aan droom FC Volendam

22 april 2009, 22:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het bekersprookje van FC Volendam is voorbij. SC Heerenveen maakte woensdag een eind aan de Volendamse hoop op een bekerfinale, door in het Kras Stadion met 0-2 te winnen. Viktor Elm en Danijel Pranjic maakten de doelpunten voor de Friese ploeg, die het op 17 mei in de finale opneemt tegen FC Twente.

Met de zege op FC Volendam deed SC Heerenveen niet alleen zichzelf, maar ook alle teams rond de negende plaats in de Eredivisie een plezier. Omdat de bekerfinale nu tussen twee teams uit de top-acht (Twente staat tweede, Heerenveen vijfde) gaat, mag ook de nummer negen van de Eredivisie deelnemen aan de play-offs om een UEFA Cup-ticket. Bij eventuele bekerwinst van FC Volendam was dat niet zo geweest, aangezien de Volendammers dan Europa in hadden gemogen.

Afgezien van dit moment met Van Dijk en Svec, kwam SC Heerenveen amper in de problemen. De ploeg kwam vrij snel op voorsprong via Viktor Elm en controleerde daarna de partij. Eigenlijk werd Volendam van het kastje naar de muur gestuurd en met een beetje geluk hadden de Friezen al voor rust uit kunnen lopen naar 0-2. Schoten van Sibon, Roorda en Grindheim troffen echter geen doel.

In de slotfase zorgde Danijel Pranjic voor de beslissing in het voordeel van SC Heerenveen. De matig spelende Kroaat sneed vanaf rechts naar binnen en krulde de bal met links in de verre hoek. Hiermee schoot hij SC Heerenveen definitief naar de finale, op 17 mei in de Kuip. FC Twente, dat dinsdag NAC klopte, is dan de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen