Lodeweges heeft 'warm gevoel' bij NEC

3 april 2009, 14:00   Bijgewerkt: 3 april 2009, 14:05

Dwight Lodeweges wordt vrijwel zeker de nieuwe coach van NEC. De interim-coach van PSV stak vrijdag, tijdens zijn wekelijke gesprek met de pers, zijn enthousiasme over een dienstverband als hoofdcoach in Nijmegen niet onder stoelen of banken. Lodeweges moet bij NEC Mario Been opvolgen, die naar Feyenoord gaat.

"De club valt bijna in de categorie FC Groningen en Heerenveen. Continuïteit, goede mensen, niet te groot. Dat zijn allemaal zaken die mij erg trekken", zegt Lodeweges, die bovendien aangeeft een 'warm gevoel' bij de Gelderse club te hebben.

Lodeweges zegt wel enigszins verrast te zijn dat NEC bij hem uitgekomen is. "Ik ben lang weggeweest, in Japan en de Emiraten. Met dank aan Sef Vergoossen ben ik hier in Eindhoven terechtgekomen. Ik denk dat we wel aardige dingen hebben gedaan hier. Het is leuk dat zoiets ook bij andere clubs opvalt", zegt hij.

Dat PSV niet met hem verder wil als hoofdtrainer, begrijpt Lodeweges. PSV kiest vermoedelijk voor Fred Rutten of Co Adriaanse. "Dat frustreert mij in de verste verte niet. Ik kan me voorstellen dat de club kiest voor een "naam", voor iemand die toch wat meer krediet heeft. Daar zal een reden voor zijn. Het is prima zo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen