Luque: "Niveau Ajax en Malaga nagenoeg gelijk"

Ger
1 april 2009, 09:16

Ajax-huurling Albert Luque voelt zich dit seizoen op zijn plaats bij Malaga. De 31-jarige Spanjaard kwam in Amsterdam niet voor in de plannen van trainer Marco van Basten. Bij Malaga is hij getuige van het beste jaar van de club ooit.

"Voetballend vind ik het niveau van Ajax en Malaga nagenoeg gelijk", zegt Luque in Voetbal International. "Natuurlijk heeft Ajax individueel sterkere voetballers, met Luis Suarez, Gregory van der Wiel, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen. Maar in de Eredivisie staat Ajax op de derde plaats; de gedeelde vijfde plaats van Malaga in de Primera Division is niet minder. Want de Spaanse competitie is veel sterker dan de Nederlandse. In alle eerlijkheid: voetballen voor Ajax is makkelijker dan voor Malaga."

"Nú gaat het op sportief vlak goed. Als ik eerlijk ben heb ik in het buitenland niet het niveau gehaald van vijf, zes jaar geleden bij Deportivo la Coruña", geeft de aanvaller toe. "In Spanje kom ik beter tot mijn recht. Hoe dat komt? Pff, misschien heb ik toch mijn familie en vrienden om mij heen nodig. Met hen in de buurt rendeer ik kennelijk toch beter. Nee, vanuit Ajax heb ik nog van niemand iets vernomen."

Bij Luque heerst ook nog steeds onbegrip over zijn vertrek bij Ajax. "Het was een gesprek van tien seconden. In het bijzijn van John van het Schip zei Van Basten de voorkeur te geven aan andere spelers. Jongere spelers... Iemand die bij grote clubs heeft gevoetbald, Spaans international is geweest, laat je toch niet met de beloftes meetrainen?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen