Remise voor Heerenveen en Twente in bekergenerale

Ger
25 april 2009, 21:38   Bijgewerkt: 26 april 2009, 00:29

SC Heerenveen en FC Twente hebben elkaar zaterdagavond in een teleurstellend duel op een gelijkspel gehouden: 1-1. Door dat resultaat zijn de Friezen zeker van een Europees ticket. De Tukkers moeten vrezen dat Ajax zondag de tweede positie op de ranglijst overneemt.

Het duel in het Abe Lenstra Stadion bood alvast een voorproefje van de bekerfinale op 17 mei. Beide clubs plaatsten zich afgelopen week voor de eindstrijd in de Rotterdamse Kuip. De formatie van coach Trond Sollied zegevierde met 0-2 bij FC Volendam, terwijl de Tukkers op eigen veld te sterk waren voor NAC Breda: 3-1. Tijdens de generale repetitie in Friesland viel er echter het nodige aan te merken op het spel van de finalisten.

De Friezen zijn op hun beurt nog niet helemaal zeker van een plaatsbewijs voor de Europa League, de opvolger van het UEFA Cup-toernooi. Bovendien had Heerenveen tegen de Enschedese ploeg iets goed te maken. Eerder deze voetbaljaargang verloor de equipe van Sollied in de Grolsch Veste met liefst 6-0. Een revanche met soortgelijke cijfers zat er zaterdagavond geen moment in.

Het enthousiaster spelende Heerenveen leek in de tweede helft alsnog een kleine overwinning te mogen bijschrijven. Nadat Paulo Henrique in de 67ste minuut nog in vrijstaande positie op Boschker was gestuit, kreeg hij het thuispubliek tien minuten later wel aan het juichen. Uit een hoekschop van Pranjic kopte de Braziliaan de 1-0 tegen de touwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen