Sollied flirt: "Bondscoach België, waarom niet?"

11 april 2009, 19:30   Bijgewerkt: 12 april 2009, 13:14

Trond Sollied heeft wel oren naar een baan als bondscoach van de nationale ploeg van België. Dat heeft de trainer van SC Heerenveen laten optekenen door het Belgische La Dernière Heure. "Of het me zou aanspreken? Natuurlijk", zegt de Noor, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de Friezen.

"De Rode Duivels, waarom niet? Ik heb acht jaar in België gewoond en als buitenlander zou ik me niets hoeven aan te trekken van alle politieke spelletjes", stelt de voormalig trainer van onder meer Club Brugge en AA Gent. "Ik zou makkelijk tien spelers van Club Brugge of Standard Luik kunnen selecteren. Natuurlijk zouden sommigen klagen, maar ik zou me daar niets van aantrekken. Een Belgische bondscoach zal altijd met dat probleem geconfronteerd worden."

België kan zich na twee nederlagen tegen Bosnië-Herzegovina alleen in nog theorie plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika. De teleurstellende resultaten waren voor de Belgische bond reden genoeg om bondscoach René Vandereycken te ontslaan.

Eind vorig jaar werd Sollied overigens naar voren geschoven als de nieuwe bondscoach van Noorwegen, maar die deal werd uiteindelijk niet beklonken. Toch verwacht de tacticus dat hij in de toekomst die functie alsnog gaat bekleden. "Normaal gezien zal ik op een dag wel coach van Noorwegen worden. Maar nu wil ik nog elke dag op het veld staan", besluit Sollied.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen