Twente verslaat Roda JC, AZ nog geen kampioen

11 april 2009, 22:38   Bijgewerkt: 11 april 2009, 22:59

Louis van Gaal en AZ hebben hun zin gekregen. De Alkmaarders hoopten dat FC Twente en Ajax dit weekend zouden winnen, zodat ze komende week tegen Vitesse voor eigen publiek en op eigen kracht landskampioen kunnen worden. Doordat Twente zaterdag spectaculair won van Roda JC (4-2) is die wens in vervulling gegaan.

wree

wree

Roda JC, dat in de laatste vier wedstrijden nog moet spelen tegen NEC, FC Volendam, Willem II en Feyenoord, maakte in de Grolsch Veste nauwelijks kans. Bij rust was de stand al 3-1. Twente begon gretig en speelde in een hoog tempo. Marko Arnautovic startte opnieuw als centrale spits. Blaise N'Kufo ontbrak wegens een blessure. Een week eerder, tegen NEC (1-1), was hij geschorst. Het meedoen van Arnautovic was lange tijd onzeker. Hij verbleef in Servië wegens het overlijden van zijn opa.

Roda hield tien minuten stand. Douglas kopte uit een hoekschop van Kenneth Perez raak. Kort voor rust scoorde ook Slobodan Rajkovic met zijn hoofd, na een voorzet van Perez. In de tweede helft creerde Twente minder kansen. Het duurde tot een kwartier voor tijd tot de vierde treffer viel. Eljero Elia scoorde. Sekou Cissé bepaalde de eindstand met een knal in de kruising op 4-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen