Brama: "Op training vliegen ze er elke dag zo in"

30 november 2009, 09:45   Bijgewerkt: 30 november 2009, 09:52

Hij heeft er 119 wedstrijden op moeten wachten, maar tegen Willem II maakte Wout Brama eindelijk zijn eerste doelpunt voor FC Twente. Hij vierde deze primeur in stijl, want zijn lobje over Willem II-doelman Niki Mäenpää was bijzonder fraai. 

"Tsja, ik wist ook niet dat ik kon scoren. Ik heb 4,5 jaar op dit doelpunt moeten wachten. Maar op de training vliegen ze er elke dag zo in, hoor", lacht hij tegen FCUpdate.nl. Vlak nadat zijn bal in de Tilburgse kruising geploft was, viel de verbazing af te lezen van het gezicht van de kersverse international. "Ja, ik ging aardig uit mijn dak. Ik had aan allerlei mensen beloofd om op een bepaalde manier te juichen, maar dat was ik op dat moment helemaal vergeten. Nou ja. Volgende keer dan maar."

Toch blijft het opvallend: een middenvelder die pas in zijn 120ste wedstrijd zijn eerste doelpunt maakt. "Op mijn positie zou het normaal zijn om twee of drie goals per seizoen te maken", beseft Brama zich. "Alleen in mijn eerste seizoen bij FC Twente scoorde ik een paar keer in een oefenpotje, daarna helemaal niet meer."

"Maar het was geen obsessie hoor, om een keer te scoren", vervolgt hij. "Ik richt me meestal vooral op mijn verdedigende taken en kom daarom weinig in scoringspositie. Dat vind ik helemaal niet erg, ik ben een teamspeler. Zo lang we winnen, maakt het me niet uit wie er scoort. Maar natuurlijk vind ik het leuk dat ik nu ook een keertje gescoord heb. Dat mag vaker gebeuren", zegt hij grijnzend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen