Duits international Robert Enke overleden

Ger
10 november 2009, 20:51   Bijgewerkt: 11 november 2009, 10:32

De Duitse doelman Robert Enke is dinsdag overleden. De voorzitter van Hannover 96, Martin Kind, heeft dat nieuws dinsdagavond bekendgemaakt. De international is 32 jaar oud geworden. Hij kwam om het leven op een spoorovergang in Neustadt-Eilvese. Persbureau DPA meldde dat het volgens de politie om zelfdoding zou kunnen gaan. Andere media spraken van een ongeluk.

Kind reageerde verslagen. "Het is verschrikkelijk. Ik weet niet wat er is gebeurd." De preses van de Noord-Duitse club voegde er wel aan toe dat Enke de laatste tijd wat labiel was, al zal dat weinigen zijn opgevallen. "Hij verstopte dat." De doelman was getrouwd. Het paar verloor drie jaar geleden hun 2-jarige dochter Lara door een aangeboren hartafwijking.

Enke was niet geselecteerd voor de oefeninterlands van het Duitse elftal tegen Chili (14 november) en Ivoorkust (18 november). Hij miste de laatste vier interlands van Duitsland wegens ziekte, die omschreven werd als een bacteriële infectie in de darmen.

Enke speelde tot nu toe acht interlands. Bondscoach Joachim Löw had de keeper laten weten dat hij nog wel degelijk in beeld was voor de eindronde van het WK in Zuid-Afrika.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen