Rooney schiet ManUnited langs Portsmouth

28 november 2009, 18:01   Bijgewerkt: 28 november 2009, 19:24

Met dank aan Wayne Rooney heeft Manchester United drie punten gepakt op bezoek bij hekkensluiter Portsmouth. De Engelse goalgetter nam in de wedstrijd, waarin maar liefst drie strafschoppen werden gegeven, drie van de vier Mancunian-treffers voor zijn rekening: 1-4.

Na een kwart wedstrijd opende Rooney de score uit de eerste penalty. Michael Brown was met een overtreding op diezelfde Rooney verantwoordelijk voor de elfmetertrap. Portsmouth toonde veerkracht en kwam zeven minuten later weer op gelijke hoogte, eveneens vanaf elf meter. Kevin-Prince Boateng schoot de strafschop achter Tomasz Kuszczak, die bij ManUnited onder de lat stond in plaats van de absente Edwin van der Sar. De 1-1 bleef staan tot de rust, maar daarna sloeg Manchester direct toe. Op aangeven van Ryan Giggs en opnieuw uit een penalty tilde Rooney in tien minuten de score naar 1-3. Drie minuten voor tijd legde Giggs de 1-4 eindstand vast.

Door de winst nadert Manchester United lijstaanvoerder Chelsea tot op twee punten. The Blues, die nog één wedstrijd tegoed hebben, spelen zondag tegen Arsenal. Voor Portsmouth, waar Avram Grant op de trainersstoel zat in plaats van de deze week aan de kant geschoven Paul Hart, blijft het een teleurstellend seizoen. Pompey staat laatste met slechts zeven punten uit veertien duels.

Uniteds stadgenoot Manchester City kwam wederom niet tot winst. De miljardenploeg speelde zaterdag voor eigen publiek voor de zevende maal op rij gelijk. The Citizens, met Nigel de Jong in de basis, kwamen niet verder dan 1-1 tegen het Hull City van invaller Jan Vennegoor of Hesselink. Shaun Wright-Phillips zette City vlak voor rust op het juiste spoor, maar kort voor tijd maakte Jimmy Bullard vanaf elf meter gelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen