De Boer hoopt dat Ajax verrassing kan forceren

Koen Freriks
23 februari 2012, 00:00

Weinig mensen zullen Ajax nog kansen toedichten in de return tegen Manchester United. De Amsterdammers verloren het thuisduel met 2-0 en moeten die op Old Trafford goed zien te maken. Trainer Frank de Boer hoopt in aanloop naar het duel in de Europa League stiekem op een verrassing.

"Natuurlijk is het een moeilijke opgave als je thuis al met 2-0 hebt verloren", is De Boer evenwel realistisch. Manchester United was in de ArenA genadeloos voor Ajax door foutjes dodelijk af te straffen. "Toch hebben we in ons thuisduel kansen gehad", weet De Boer. "Je hoopt ook morgen op die momenten. Als je met 1-0 voor kan komen, krijgt de tegenstander toch een ander gevoel. Op dat scenario hoop je. We zullen proberen een verrassing te forceren. Maar natuurlijk niet door naïef alleen maar aan te vallen."

Ajax kan FC Basel als voorbeeld nemen. De Zwitsers wonnen thuis van Manchester United (2-1) en speelden op Old Trafford gelijk (3-3). Daardoor speelt United nu in de Europa League. "Hopelijk kunnen we hetzelfde realiseren als wat Basel heeft gedaan. We zijn hier in elk geval niet gekomen om van het mooie stadion te genieten. We willen echt een prestatie neerzetten. En wel door ons eigen spelletje te spelen."

Jan Vertonghen kon zich in het treffen met Manchester United als een van de weinigen echt staande houden tussen de wereldtoppers. De aanvoerder zal zijn team bij de hand moeten nemen als het indruk wil maken. "Spelen tegen United is ook voor mij een bijzondere ervaring", begint de Belg. "Vooraf wisten we al dat het tegen dit team lastig is om een goed resultaat te halen. Maar we geloven erin. Al zullen we wel boven onszelf uit moeten stijgen om een kans te maken. In de Champions League hebben we al laten zien dat we meekunnen op dat niveau. Het was, ondanks de uitschakeling, denk ik toch een succesvolle Champions League-campagne."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen