Ferguson: "Mogen van geluk spreken"

24 februari 2012, 08:48

Manager Sir Alex Ferguson van Manchester United geeft zichzelf de schuld voor het feit dat zijn ploeg donderdag nog bijna uit de Europa League gegooid werd door Ajax. Na de 0-2 overwinning in Amsterdam koos de Schot in de return voor een half B-elftal en dat werd door Ajax afgestraft. De Nederlandse kampioen won met 1-2 en kwam uiteindelijk slechts één doelpunt tekort om alsnog de volgende ronde te halen.

"Ik moet hiervoor de verantwoordelijkheid nemen", zegt Ferguson over het verlies tegen Ajax. "Ik nam een risico door zo veel jonge spelers op te stellen, vooral achterin. Ik vond dit, na die 0-2 in Amsterdam, een mooie kans om een aantal jongens weer eens te laten meedoen. Zo keerden Chris Smalling en Phil Jones terug na een blessure. Die jongens hebben veel potentie, maar het gebrek aan ervaring brak ons bijna op. We mogen van geluk spreken dat we deze avond overleefd hebben."

Ferguson mocht vooral doelman David de Gea dankbaar zijn, want hij redde na ruim een uur miraculeus op een kopstoot van Siem de Jong. "Dat was een geweldige redding", zegt Ferguson, die wel een kritische kanttekening plaatst. "Gezien het verschil in lengte zou je niet verwachten dat Ajax twee keer zo'n kopduel wint."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen