Zeker vijftien arrestaties rond wedstrijd Ajax

Ger
24 februari 2012, 19:57

Zeker vijftien relschoppers zijn donderdag opgepakt rond het Europa League-duel van Ajax met Manchester United. Een café in de Engelse stad is vernield. Dat zou volgens Britse media zijn gebeurd toen aanhangers van Ajax supporters van de tegenstander aanvielen.

Volgens de eigenaar van de Binary Bar waren fans van Manchester United in de kroeg. "Ze gingen naar buiten en renden snel weer naar binnen. Een van hen zei: Er komen een heleboel aan. Het volgende moment werden de ruiten ingeslagen", zei de vrouw in de lokale krant Manchester Evening News. Ajax won de wedstrijd op Old Trafford uiteindelijk met 1-2.

Toen United vorige week in Amsterdam was, liep het ook al behoorlijk uit de hand. De politie arresteerde woensdag en donderdag 129 Nederlandse en Britse supporters voor zaken als mishandeling en belediging. Burgemeester Eberhard van der Laan pleitte in reactie daarop voor een regeling waarbij buitenlandse voetbalfans niet meer op eigen houtje naar het stadion kunnen komen, maar verplicht zijn samen te reizen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen