Twente bevestigt: De Jong vijf jaar naar Gladbach

18 juli 2012, 11:06   Bijgewerkt: 18 juli 2012, 11:15

De transfer die al een tijdje in de lucht hing, is eindelijk helemaal rond. Luuk de Jong vertrekt bij FC Twente en gaat naar Borussia Mönchengladbach, waar hij een contract voor vijf jaar getekend heeft. Dat bevestigt Twente op haar website. "Het is mooi voor Luuk dat hij zijn huidige droom heeft gerealiseerd", aldus preses Joop Munsterman.

Over De Jong was de afgelopen weken veel te doen. Hij maakte er geen geheim van dat hij naar het buitenland wilde, maar FC Twente wilde de spits niet kwijt. De Tukkers hingen een fors prijskaartje om de nek van De Jong, wat er voor zorgde dat onder meer Newcastle United afhaakte. Borussia Mönchengladbach bleek echter vastbesloten om de 21-jarige international binnen te halen en inmiddels zijn alle partijen tot een akkoord gekomen. Hoewel Twente niets over de transfersom zegt, wordt alom aangenomen dat de club vijftien miljoen euro ontvangt. Daar komen de komende jaren nog bonussen bij.

"Enerzijds is het jammer dat Luuk de Jong FC Twente gaat verlaten. Anderzijds is het voor Luuk prachtig dat hij gaat spelen voor een roemruchte club uit de top van de Bundesliga. Luuk heeft zich in drie jaar tijd ontwikkeld van een jong talent dat overkwam van De Graafschap tot international. Hij heeft dan ook het EK mogen meemaken. Het is mooi voor Luuk dat hij zijn huidige droom heeft gerealiseerd", zegt preses Munsterman.

De Jong speelde sinds medio 2009 voor FC Twente, daarvoor kwam hij uit voor De Graafschap. In totaal speelde hij 75 competitiewedstrijden voor de ploeg uit Enschede, waarin hij 39 keer scoorde. Hij behoorde deze zomer tot de EK-selectie van Oranje.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen