FC Twente haalt verdediger Braafheid terug

31 augustus 2012, 20:20

Edson Braafheid keert terug bij FC Twente. De 29-jarige verdediger verlaat het Duitse 1899 Hoffenheim op huurbasis voor de Tukkers, bij wie hij tussen 2007 en 2009 al voetbalde.

Braafheid was bij Hoffenheim op een zijspoor beland, net als zijn landgenoot Ryan Babel. De aanvaller tekende eerder op de dag al bij Ajax. Braafheid begon zijn loopbaan in 2003 bij FC Utrecht en stapte in 2007 over naar FC Twente. Twee jaar later haalde Louis van Gaal hem naar Bayern München.

Bij de Duitse topclub bleef een doorbraak uit, waarop Braafheid in januari 2010 aan Celtic werd verhuurd. In 2011 keerde hij dankzij Hoffenheim terug in de Bundesliga. Braafheid speelde overigens negen interlands voor het Nederlands elftal, waaronder de verloren WK-finale tegen Spanje twee jaar geleden.

Verder maakte FC Twente bekend dat jeugdspelers Chris David en Thijs Bouma respectievelijk naar Fulham en VfL Osnabrück verhuizen. In het geval van Bouma betreft het een huurdeal. Onlangs was de verdediger nog op proef bij NAC Breda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen