Douglas tekent voor drie jaar in Moskou

17 juli 2013, 19:30   Bijgewerkt: 17 juli 2013, 22:09

De transfer van Douglas naar Dinamo Moskou is rond. De 25-jarige Nederlandse verdediger, geboren in Brazilië, tekende woensdag een driejarig contract bij de club uit de Russische hoofdstad. Hij komt transfervrij over van FC Twente.

"Ik ben erg blij dat ik voor zo'n illustere club mag spelen", zegt Douglas op de website van zijn nieuwe club. Hij sprak onder meer met Otman Bakkal en Luke Wilkshire over een transfer naar Dinamo Moskou. Die spelers kent de mandekker nog van zijn tijd bij FC Twente en komt hij in Moskou weer tegen. "Iedereen adviseerde mij deze stap te zetten. Ik ben nog niet speelklaar, maar ik zal dubbel zo hard werken om fit te worden. Ik hoop binnen twee weken mijn debuut te kunnen maken."

Douglas speelde zes jaar voor FC Twente en werd geroemd om zijn fysieke kracht. Afgelopen zomer kreeg hij een Nederlands paspoort, waardoor hij voor Oranje mag uitkomen. Hoewel hij eind vorig jaar bij de selectie zat voor de WK-kwalificatieduels met Andorra en Roemenië, maakte hij nog geen minuten voor het Nederlands elftal.

Overigens was de transfervrije status van Douglas even in het geding. Hij had een aflopende verbintenis bij FC Twente en formeel moest deze voor 15 mei worden opgezegd. Dat had zijn management echter nagelaten. Daardoor had Twente het recht om het contract met een jaar te verlengen, maar dat wilde voorzitter Joop Munsterman niet. "Hij heeft zoveel voor ons betekend", zei hij tegen TC Tubantia.

Douglas gaat bij Dinamo Moskou met nummer vijf op de rug voetballen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen