Dordrecht laat periodetitel in slotfase liggen

13 september 2013, 21:56   Bijgewerkt: 13 september 2013, 23:14

FC Dordrecht heeft verzuimd de eerste periodetitel in de Jupiler League te veroveren. De Zuid-Hollanders hadden vrijdag de Bronzen Stier in de wacht kunnen slepen omdat concurrent FC Eindhoven niet verder kwam dan 1-1 bij Sparta Rotterdam, maar zelf verloren ze met 2-1 bij Helmond Sport. De nederlaag, de eerste voor Dordrecht van het seizoen, kwam pas in de slotfase tot stand.

Dordrecht wervelde vorige week nog met 5-0 voorbij VVV Venlo, maar had vrijdag in het Lavans Stadion moeite met het stugge Helmond Sport. De thuisploeg kreeg voor rust via Koen Weuts zelfs de betere kansen. Toch opende Erixon Danso na een klein uur de score voor Dordrecht. Hij veranderde een afstandsschot van Matthew Steenvoorden, al dan niet in buitenspelpositie, van richting. Daardoor was Helmond-keeper Wouter van der Steen in één klap kansloos.

Concurrent FC Eindhoven speelde bij Sparta Rotterdam met 1-1 gelijk. Door een eigen doelpunt van Chiro N´Toko op slag van rust werd het 1-0 voor de thuisclub. Jens van Son legde kort na de doelwissel de eindscore vast op een 1-1 gelijkspel.

Ondanks de nederlaag gaat Dordrecht nog wel aan de leiding in de Jupiler League. De ploeg heeft na acht wedstrijden negentien punten. De voorsprong op Eindhoven bedraagt twee punten. Volgende week, als de strijd om de periodetitel wordt beslist, ontvangen Dordrecht en Eindhoven respectievelijk Willem II en Jong Ajax. In theorie kunnen ook Willem II en Telstar, die later dit weekend pas in actie komen, nog periodekampioen worden. Zij hebben na zeven duels dertien punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen