Xavi haalt uit: "Mourinho laat geen erfenis na"

8 januari 2014, 12:18

Xavi heeft zich kritisch uitgelaten over de werkwijze van José Mourinho. De middenvelder van FC Barcelona hekelt de werkwijze van de coach van Chelsea. "Mourinho is een trainer die zich alleen op resultaten focust."

"Hij noemt zich The Special One, omdat hij dit-en-dat won in verschillende landen, maar ik houd niet van zijn manier van spelen", zegt Xavi tegen Panenka Magazine over Mourinho, die vorig seizoen nog Real Madrid onder zijn hoede had. Xavi refereert aan het Internazionale van Mourinho, dat in 2010 beslag legde op de Champions League. "Mourinho laat geen erfenis na, zoals bijvoorbeeld Johan Cruijff dat wel deed in Nederland", aldus de 33-jarige middenvelder, die ook over Roberto Di Matteo geen goed woord overheeft.

Di Matteo was in 2012 de coach van Chelsea en schakelde Barcelona uit in de halve finale. Dat zit Xavi nog steeds dwars. "Hij is hetzelfde als Mourinho. Hij won de Champions League, maar dat team speelde niet eens voetbal. Ik ben blij dat ik voor Barcelona speel, vanwege de filosofie hier aanwezig is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen