Almeria knokt zich verrassend langs Sociedad

25 maart 2014, 00:00

Almeria heeft maandag een zwaarbevochten en zeer welkome zege geboekt op Real Sociedad. De laagvlieger in de Primera División won met 4-3 na een treffer in blessuretijd van invaller Hicham Khaloua.

Carlos Vela en Imanol Agirretxe zorgden tot tweemaal toe voor de voorsprong voor de bezoekers uit San Sebastian. Tussendoor had Oscar Díaz de stand gelijk getrokken namens Almeria. Door twee benutte strafschoppen van Verza kwam de thuisclub voor het eerst op voorsprong, maar door een laat doelpunt van Markel Bergara leken beide ploegen met een punt genoegen te moeten nemen. Invaller Khaloua besliste echter anders. De aanvaller kwam in de 87e minuut in het veld en besliste vier minuten later de wedstrijd.

Door de overwinning doet Almeria goede zaken in de strijd tegen degradatie. De Andalusiërs klimmen van de 19e naar de veilige 16e plek in de Spaanse competitie. Ook Real Sociedad had de punten goed kunnen gebruiken. De Basken blijven door het verlies steken op plek zes.