Martino: "Primera Division is opnieuw begonnen"

24 maart 2014, 08:03

Als FC Barcelona nog een gooi wilde doen naar het kampioenschap in Spanje, mocht het zondag in Bernabéu niet verliezen van Real Madrid. Het verschil tussen beide teams op de ranglijst bedroeg voorafgaand aan het onderlinge duel vier punten. Als dat gat zou oplopen tot zeven punten was Barça gezien in de titelrace, maar dat gebeurde niet. Sterker nog, de Catalanen wonnen in het hol van de leeuw met 3-4.

Door dat resultaat is FC Barcelona de koploper uit de hoofdstad weer tot op één punt genaderd. Omdat Atletico Madrid bovendien in punten gelijk staat met Real, staat de hele top-drie binnen één punt.

Gerardo Martino, de coach van FC Barcelona, erkent dat het resultaat in Bernabéu 'vitaal' was voor zijn ploeg. "Dit was onze laatste kans, we wilden niet buiten spel worden gezet in de titelstrijd. Door deze zege begint de competitie eigenlijk opnieuw, we doen weer helemaal mee. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat drie teams tot het eind zouden meedoen om het kampioenschap en dat lijkt nu inderdaad te gaan gebeuren."

Barça had de zege op Real voor een groot deel te danken aan Lionel Messi. Het Argentijnse wonderkind scoorde drie keer, waarvan twee vanaf elf meter. Martino: "Hij heeft veel vaker dit soort prestaties neergezet, maar om het in de Clásico te doen is heel bijzonder. Ik heb echt geen woorden om hem te beschrijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen