Ancelotti: "Strijd om titel ligt meer open dan ooit"

5 mei 2014, 08:32

Real Madrid verzuimde zondag optimaal te profiteren van het puntenverlies van concurrenten FC Barcelona en Atlético Madrid. Na het gelijkspel van Barça tegen Getafe en de nederlaag van Atlético bij Levante (2-0), speelde Real met 2-2 gelijk tegen Valencia. Cristiano Ronaldo redde in de slotfase een punt voor de Madrilenen.

Hoewel Real dus betere zaken had kunnen doen, toonde coach Carlo Ancelotti zich na afloop van de wedstrijd opvallend positief over de titelkansen van zijn ploeg. Real is in de slotfase van dit seizoen afhankelijk van puntverlies van koploper Atlético, dat nog wel op bezoek moet bij FC Barcelona. "De Primera Division is een zware competitie, dat is altijd zo geweest", zegt hij op de clubsite. "Ik heb altijd gezegd dat het kampioenschap pas in de laatste duels beslist zou worden en dat gaat ook gebeuren. Het was een zware speelronde voor alle drie de teams bovenin, de strijd om de titel ligt nu meer open dan ooit."

"De spelers waren niet blij met dit gelijkspel tegen Valencia, omdat we wilden winnen. Maar onze motivatie en honger om de titel te pakken is nog altijd groot, we blijven ervoor vechten. We hebben nog drie duels te spelen en om kans te houden op de titel, moeten we deze allemaal winnen. Dat is niet eenvoudig, maar het kan."

Als Atlético zijn eerstvolgende wedstrijd wint, komend weekend in eigen stadion tegen Malaga CF, heeft het op de slotdag in Camp Nou tegen FC Barcelona aan een gelijkspel genoeg om de titel veilig te stellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen