Atlético Madrid buigt voor strijdlustig Levante

4 mei 2014, 18:49   Bijgewerkt: 4 mei 2014, 20:16

Atlético Madrid heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden in de Spaanse titelrace. De manschappen van trainer Diego Simeone gingen zondag met 2-0 onderuit in de uitwedstrijd tegen Levante, waardoor ze in verliespunten nu gelijk staan met Real Madrid.

Atlético Madrid gaat met 88 punten nog wel aan kop in La Liga, maar het speelde twee duels meer dan Real Madrid. De stadgenoot, die 82 punten heeft, speelt later op de avond thuis tegen Valencia en wacht woensdag een inhaalwedstrijd tegen laagvlieger Real Valladolid (uit). Als de Koninklijke die duels tot een goed einde brengt, komt ze in punten op gelijke hoogte met Atlético. Het onderling resultaat is wel in het voordeel van de Colchoneros, maar zij moeten in de laatste speelronde op visite bij FC Barcelona. De Catalanen doen met 85 punten ook nog mee in de titelrace, al speelden ze zaterdag voor eigen publiek duur gelijk tegen Getafe (2-2).

Atlético Madrid, dat deze week ten koste van Chelsea de Champions League-finale bereikte, staat bekend om zijn enorme strijdlust. Tegenstander Levante kan er echter ook wat van en de vermoeid ogende Madrilenen wisten zich daarmee geen raad. In de zevende minuut kwam de thuisclub op voorsprong, door een eigen doelpunt van Filipe Luis. De Braziliaanse linksback werkte de bal bij een hoekschop met de borst achter zijn eigen keeper.

Zes minuten later had David Villa het evenwicht moeten herstellen, maar de Spaanse spits schoot in de rebound wild over. Daaraan vooraf ging een prachtige redding van doelman Keilor Navas op een inzet van Raúl García. De voorsprong van Levante haalde zonder grote problemen de rust, maar in het tweede bedrijf nam de druk van Atlético toe.

Onder meer Filipe Luis, Diego Costa en oud-Ajacied Toby Alderweireld, die een basisplaats had bij Atlético, waren dicht bij de gelijkmaker. Het speeltuig wilde er echter niet in. Aan de andere kant was het wel raak. David Barral tekende in de 69ste minuut voor de 2-0, na een voorzet van Víctor. Atlético wist een nederlaag daarna niet meer te voorkomen. Adrián, direct na de pauze ingevallen voor Villa, kwam in de 76ste minuut wel in de buurt van de aansluitingstreffer. Zijn schot in de verre hoek strandde tegen de paal, waardoor een spannende slotfase uitbleef.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen