Gent schakelt Tottenham uit, Gladbach bereikt volgende ronde

23 februari 2017, 23:06   Bijgewerkt: 24 februari 2017, 13:43

Tottenham Hotspur is er niet in geslaagd om AA Gent van zich af te houden in de Europa League. Nadat de Engelsen in België al met 1-0 onderuit ging werd er op Wembley met 2-2 gelijkgespeeld. Naast Gent bereiken ook Borussia Mönchengladbach, Racing Genk, FC Kopenhagen, Celta de Vigo en FC Rostov de volgende ronde.

Tottenham Hotspur-Gent

AA Gent is er verrassend in geslaagd om Tottenham Hotspur uit te schakelen. De Engelsen stonden al na veertig minuten met tien man nadat Dele Alli de rode kaart kreeg voorgehouden na een grove tackle. Tottenham kwam tweemaal in de wedstrijd op voorsprong dankzij eerst Christian Eriksen en later Victor Wanyama, maar zag de Belgen tweemaal gelijk maken. Een eigen goal van Harry Kane betekende de 1-1 en Jeremy Perbet zorgde kort voor tijd voor de 2-2.

Fiorentina-Borussia Mönchengladbach

Nadat Fiorentina in Duitsland met 0-1 wist te winnen van Borussia Mönchengladbach in de eerste ontmoeting gingen de Italianen in eigen huis met 2-4 onderuit. Een enorme comback voor de Duitsers want na een half uur spelen keek de ploeg tegen een 2-0 achterstand aan. Middenvelder Lars Stindl was belangrijk voor Gladbach en nam maar liefst drie van de vier treffers voor zijn rekening.

Shakhtar Donetsk-Celta de Vigo

Celta de Vigo heeft in de extra tijd afgerekend met Shakhtar Donetsk. Afgelopen week leden de Spanjaarden in eigen huis een 0-1 nederlaag, maar in Oekraïne was de stand na negentig minuten in het voordeel van Celta. Gustavo Cabra verdubbelde in de extra tijd de score: 0-2.

Genk-Astra Giurgiu

Racing Genk heeft de laatste zestien bereikt door in eigen stadion Astra Giurgiu te verslaan nadat de heenwedstrijd afgelopen week in een 2-2 gelijkspel eindigde. Alejandro Pozuelo maakte na 67 minuten spelen het enige doelpunt van de wedstrijd.

Kopenhagen-Ludogorets

FC Kopenhagen en Ludogorets Razgrad kwamen donderdagavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Omdat de uitwedstrijd in Bulgarije eindigde in een 1-2 overwinning voor Kopenhagen gaan de Denen vrijdag in de koker voor de loting van de laatste zestien.

Sparta Praag-Rostov

FC Rostov bereikt simpel de laatste zestien nadat de Russen na een 4-0 overwinning in de heenwedstrijd met 1-1 gelijkspeelden tegen Sparta Praag. Na een rode kaart voor Sparta Praag-verdediger Costa Nhamoinesu leek het verzet definitief gebroken, maar in de slotfase viel nog de gelijkmaker via Vyacheslav Karavaev.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen