De scenario's voor Ajax om de volgende ronde te halen

27 november 2019, 09:05

Ajax komt woensdagavond in actie tegen Lille, de ploeg die alleen in theorie de volgende ronde van de Champions League nog kan halen. De Amsterdammers kunnen zich nog niet officieel plaatsen voor de volgende ronde in het miljardenbal, maar wel een hele grote stap zetten. In het gunstigste geval voor directe plaatsing - dus niet voor de eerste plaats in de poule - moet Ajax winnen bij Lille en Valencia verliezen van Chelsea.

Programma:

27/12 Lille - Ajax

27/12 Valencia - Chelesa

10/12 Ajax – Valencia

10/12 Chelsea – Lille

Stand:

1. Ajax: 7 uit 4 (+5 beste onderling resultaat)

2. Chelsea 7 uit 4 (+1)

3. Valencia 7 uit 4 (-7)

4. Lille 1 uit 4

Als Ajax verliest op bezoek bij Lille, heeft het plaatsing nog wel in eigen hand. Een zege op Valencia volstaat dan sowieso nog, omdat het onderling resultaat beter is ten opzichte van de Spaanse ploeg. Ook een gelijkspel kan na een nederlaag in Frankrijk genoeg zijn: dan moet Valencia woensdagavond ook verliezen van Chelsea, dat vervolgens geplaatst is. Met twee nederlagen (mits maximaal één goal verschil) op rij kan Ajax in theorie nog door: dan moeten Valencia én Lille (minimaal twee goals verschil, maximaal 3) winnen van Chelsea en komen drie ploegen met zeven punten. De Engelsen worden dan het kind van de rekening. 

Rekenvoorbeeld, Valencia staat in dit scenario op 13 punten als koploper na zes duels:

2. Ajax: 7 punten, +1 in onderling resultaat

3. Chelsea 7 punten: +0/-1* onderling resultaat

4. Lille: 7 punten: -2/-1* onderling resultaat

* = Een verschil met twee of drie goals verschil is alleen voldoende

Als Ajax gelijkspeelt op bezoek bij Lille, dan heeft het plaatsing nog volledig in eigen hand. Afhankelijk van het resultaat van Valencia is een gelijkspel of zege genoeg in de Johan Cruijff ArenA voor plaatsing voor de knock-outfase van de Champions League. In dit scenario is evenveel punten halen als Valencia genoeg, waardoor twee remises genoeg kunnen zijn, zelfs voor de groepswinst. In dat geval moet Chelsea een punt halen tegen Valencia en verliezen van Lille – waarmee het overigens wel uitgeschakeld zou zijn.

Als Ajax wint op bezoek bij OSC Lille is het normaliter sowieso geplaatst voor de volgende ronde van de knock-outfase, mits het niet met grote cijfers (0-3) verliest van Valencia én Valencia niet van Chelsea wint. Als Chelsea verliest van Valencia, maar wint van OSC Lille, dan heeft Ajax minimaal een punt nodig tegen de Spaanse ploeg, omdat het anders op onderling resultaat tegen Chelsea derde wordt, als het verliest op 10 december in de Johan Cruijff ArenA. Met een zege in Rijsel en gelijkspel in Amsterdam, is Ajax sowieso geplaatst voor de knock-outfase.

Zeker is dat Ajax zich dinsdagavond nog niet kan plaatsen voor de volgende ronde in de Champions League en dat het aan een zege op Valencia over twee weken sowieso genoeg heeft aan plaatsing. Alle andere scenario's staan hierboven beschreven. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen