AZ legt talent vast: "Hoop me snel bij AZ 1 aan te sluiten"

1 mei 2020, 12:48

AZ heeft vrijdag jeugdspeler Fons Gemmel vastgelegd. De rechtsback van AZ Onder-19 heeft een contract getekend dat hem tot 2022 aan de club verbindt. Het is zijn eerste verbintenis in dienst van de Alkmaarders.

De Amsterdammer speelt sinds 2015 voor AZ, dat hem destijds overnam van AFC. Hij was afgelopen seizoen een vaste waarde bij AZ Onder-19. Ook zat hij al meermaals bij de selectie van Jong AZ, maar een debuut zat er nog niet in. Het contract voelt voor hem als 'een beloning'. "Dit is voor mij een teken dat ik op de goede weg ben", zegt Gemmel op de clubwebsite. "Ik heb veel beelden geanalyseerd en extra uren op het trainingsveld gemaakt om mezelf te verbeteren. Dit voelt als een beloning voor het harde werken en de tijd die ik erin heb gestoken. Het is mooi dat ik nu mijn contract mag tekenen, maar dit zou pas het begin moeten zijn."

AZ noemt de verdediger 'onverstoorbaar'. Hij heeft voor komend voetbaljaar een duidelijke doelstelling. "Komend seizoen is het mijn doel een basisplaats te veroveren bij Jong AZ", vervolgt de contractspeler. "Ik wil veel speelminuten maken, stappen blijven zetten in mijn ontwikkeling en hoop snel bij AZ 1 aan te sluiten. Om dat te bereiken moet ik steeds tiptop zijn en laten zien er alles voor over te hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen