Opmerkelijk: Van Gaal sluit achterhoede Van Dijk-De Ligt-De Vrij uit

25 maart 2022, 22:42
Opmerkelijk: Van Gaal sluit achterhoede Van Dijk-De Ligt-De Vrij uit

Louis van Gaal heeft een 1-3-4-1-2-systeem uit de hoge hoed getoverd bij het Nederlands elftal. Daarmee werd gedacht dat de coach, zeker bij afwezigheid van Jurriën Timber, geen keuze hoefde maken centraal achterin met verder nog Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij (ook afwezig momenteel) en Virgil van Dijk. Maar dat zal op termijn alsnog moeten gebeuren als iedereen fit is.

De bondscoach heeft vrijdag tijdens de persconferentie namelijk uit de doeken gedaan dat hij minimaal met één linksbenige centrale verdediger wil spelen in het centrum van de achterhoede. "Als Nathan Aké bij mij zou spelen, dan zou dat als linkercentrale verdediger zijn. Daar wil ik een linkspoot hebben: Daley Blind of Aké. Het gaat er namelijk om wat het beste is voor het team. Dáár pas ik mijn basiself op aan. Hoe dat eruit ziet? Dat ga je morgen zien."

Dat betekent dat een achterhoede met De Vrij, De Ligt en Van Dijk uitgesloten lijkt. Als ook Ajax-verdediger Timber een plekje moet verdienen, wordt het helemaal dringen achterin. Laatstgenoemde is net als De Vrij deze interlandperiode afwezig vanwege blessureleed, maar op lange(re) termijn zal Van Gaal een keuze moeten maken.

Lees ook: Van Gaal blundert met uitspraak over ontslag van directeur

Tegen Denemarken wordt Ajacied Daley Blind zaterdag in het centrum van de achterhoede verwacht, met Van Dijk en De Ligt. Naast Aké heeft Van Dijk daarachter met Sven Botman nog een extra centrale verdediger met een goed linkerbeen. Vooralsnog behoorde de achterhoedespeler van Lille OSC overigens voornamelijk tot de selectie van Jong Oranje.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen