Argentinië maakt zich op voor volksfeest, ook Frankrijk gehuldigd

20 december 2022, 08:33

Wereldkampioen Argentinië en verliezend finalist Frankrijk zijn terug op eigen bodem. In Buenos Aires maakt men zich op voor een nationale feestdag waarop het hele land de gelegenheid krijgt om de zondag behaalde derde wereldtitel te vieren. Ook de Franse ploeg is weer thuis en kreeg een bescheiden huldiging. 

De Argentijnse ploeg landde vannacht om 2.40 uur lokale tijd op het vliegveld van Buenos Aires. Uiteraard was het Lionel Messi die met de wereldbeker in de hand als eerste het vliegtuig verliet, geflankeerd door bondscoach Lionel Scaloni. Ondanks het tijdstip hadden duizenden mensen zich op de luchthaven verzameld om de ploeg te verwelkomen. 

Vanaf het vliegveld vertrok de selectie van de Albicelesti in een open bus richting het trainingscomplex van de Argentijnse bond. Langs de route werd het elftal enthousiast toegejuicht door de rijendik toegestroomde fans. Dinsdag is uitgeroepen tot nationale feestdag in het voetbalgekke Argentinië. 

Ook Frankrijk gehuldigd

Maandagavond kwam verliezend finalist Frankrijk al aan in Parijs. Ondanks de teleurstelling over het mislopen van een tweede wereldtitel op rij werd de ploeg vervolgens op de Place de la Concorde op het balkon van hun hotel toegezongen door duizenden fans die de moeite hadden genomen naar het centrum te komen. Kylian Mbappé, de sterspeler die ondanks zijn hattrick in de finale niet met de wereldbeker naar huis mocht gaan, reageerde via Instagram voor het eerst op de verloren finale. "We zullen terugkomen", schreef hij al bijschrift bij een foto waarop hij mét de topscorerstrofee langs de verloren beker loopt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen