Excelsior-trainer Dijkhuizen haalt uit naar Feyenoord: 'Misplaatste arrogantie'

7 mei 2023, 17:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen heeft zondag na de verloren thuiswedstrijd tegen Feyenoord geen blad voor de mond genomen over de stadgenoot. De oefenmeester van de Kralingers betichtte de aanstaand landskampioen zelfs van 'misplaatste arrogantie.'

De woorden van Dijkhuizen kwamen voort uit de transfer van Mats Wieffer, die afgelopen zomer de overstap naar Feyenoord maakte maar nog altijd geen afscheid heeft genomen van de fans van Excelsior. De club had het thuisduel met de nieuwe club van Wieffer willen aangrijpen omdat alsnog te doen, maar daar wenste Feyenoord niet aan mee te werken. "Daar heb ik ook iets over te zeggen", sprak Dijkhuizen na afloop van het met 0-2 verloren duel voor de camera's van ESPN. "Ik vind het misplaatste arrogantie."

Dirk Kuyt, als analist eveneens aanwezig voor de camera's van ESPN, heeft de beslissing van Feyenoord om een streep te zetten door het afscheid van Wieffer verdedigd. "Je moet niets aan het toeval overlaten", meende Kuyt. "De focus moet niet op het individu, maar op het team", vervolgde de landskampioen van 2017. "De wedstrijden moeten gewonnen worden, dan is het nu net niet het moment. Dat is vervelend, maar je wordt niet zo vaak kampioen. Het is niet het moment om nog meer aandacht op Wieffer te vestigen in zo’n wedstrijd", aldus Kuyt. 

Artikel gaat verder onder video

Na een door blessures gekenmerkte seizoensstart is Wieffer inmiddels helemaal op zijn plek in Rotterdam-Zuid. Na de winterstop speelde de middenvelder zich geruisloos in het elftal van Arne Slot. Dat viel ook bondscoach Ronald Koeman op, die de in Borne geboren Wieffer in maart zijn debuut in Oranje gunde tijdens het EK-kwalificatieduel met Gibraltar in De Kuip. Feyenoord heeft de spectaculaire doorbraak van Wieffer inmiddels dan ook passend beloond. Afgelopen week bracht de Stadionclub het nieuws naar buiten dat het contract van de middenvelder, dat liep tot medio 2026, inmiddels met een jaar is verlengd tegen 'sterk verbeterde' voorwaarden.

Kunstgras
Naast zijn ongenoegen over het niet-doorgaan van het afscheid van Wieffer, legde Dijkhuizen eveneens uit waarom Excelsior voorafgaand aan het duel bewust het kunstgrasveld niet had besproeid, hoewel de tegenstander daar wel om had verzocht. "Feyenoord heeft daar meer voordeel van dan wij", aldus Dijkhuizen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien moet hij even boven het kunstgras gaan huilen, dan kunnen de spelers er tenminste normaal op voetballen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja als je een jaar wacht . En precies op een moment ,dat de druk voor de titel zijn climax kent iets organiseert . Ja dan moet je het niet gek vinden dat feyenoord nee zegt . Wat erger is is dat je expres je kut kunstgras niet sproeit ,terwijl jouw ploeg dan ook beter zou spelen

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Inderdaad het hele jaar de tijd gehad en dan zeuren over arrogantie. Misschien moet je spreken over arrogantie van Exceliorzijde om een jaar te wachten. Wat een onbenul.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is meer van ohja wieffer was een van ons . We vechten nog voor lijfbehoud. Laten we eens proberen om af te leiden

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat hij zich maar met zijn team bezig houden en niet met randzaken want Excelsior heeft de meeste tegen doelpunten en is de op één na minst scorende ploeg van de eredivisie. Er zijn zat spelers die geen afscheid hebben genomen van hun vorige club dus waar maak je je druk om.

Prince
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een eikel ik had hem tock wel wat hoger ingeschat, deze uitspraak had ik nooit van hem verwacht. Dit doe je toch niet op het einde van het seizoen, die jongen heeft wel wat anders aan zijn hoofd. Je moet toch als Excelsior begrijpen dat de concentratie van Max op deze wedstrijd ligt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen