Valentijn Driessen gaat niet mee in hosanna-stemming PSV: 'Ze hadden er drie of vier tegen kunnen krijgen'

9 augustus 2023, 09:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV won dinsdagavond met 4-1 van Sturm Graz en liet bij tijd en wijle meer dan uitstekend voetbal zien. Nederlandse kranten waren razend enthousiast over de ploeg van Peter Bosz, hoewel de oefenmeester zelf nog genoeg verbeterpunten zag. De PSV-trainer is niet de enige man die kritisch is op de Eindhovenaren, want ook Chef Voetbal van De Telegraaf Valentijn Driessen ziet minpuntjes.

'Zij waren de twee spelers die erboven uitsprongen' | FCUpdate Persco

Artikel gaat verder onder video

“Snap je dat Peter Bosz niet helemaal tevreden was over de wedstrijd?”, krijgt Driessen de vraag na afloop van de persconferentie. “Ja, dat snap ik wel. PSV had er minimaal acht moeten maken, maar ze hadden er ook drie of vier tegen kunnen krijgen”, antwoordt de journalist. “Dat was ook al tegen Feyenoord het geval, dat de defensie redelijk vaak staat te slapen waardoor ze veel kansen weggeven.”

Tegen Sturm Graz zag Driessen dat PSV een aantal keer goed weg kwam. “Op een gegeven moment was het zelfs vijf tegen drie, maar dat speelde Sturm Graz gewoon niet goed uit omdat ze de kwaliteiten daarvoor niet hebben. Speel je dadelijk in de groepsfase van de Champions League wél tegen een goede tegenstander, wordt dat noodlottig”, vertelt de Chef Voetbal, die met name André Ramalho door het ijs ziet zakken. “Daar kun je de Champions League niet mee in, en je moet je zelfs afvragen of je met hem de Eredivisie in kan.”

Ook Jordan Teze en Patrick van Aanholt vielen tegen volgens de journalist. Over laatstgenoemde wil Driessen nog even inhaken. “Die liep een bal over de lijn, waar hij gewoon vanaf moet blijven, want dan is het gewoon een goal. Vervolgens laat hij zich aftroeven bij de tegengoal uit de corner en laat hij in de tweede helft nog een grote kans liggen. Die komt dus eigenlijk ook gewoon te kort.”

Desondanks durft Driessen het wel aan om te zeggen dat PSV door is naar de volgende ronde van de Champions League-kwalificatie. “Dan wordt het of FC Servette of Rangers FC, en ik denk dat PSV een hele goede kans maakt.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je wordt hier toch kotsmisselijk van. Zo'n leuke wedstrijd spelen en al zo goed vroeg in het seizoen en dan krijg je weer een bak zuur over je heen van deze lul de dag erna. Het is zo naar hoe de nadruk op zoveel negatiefs ligt tegenwoordig.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In deze is het fijn dat niet iedereen de polonaise loopt ,bosz zegt het zelf ook. Driessen is een zeikerd ,maar hier wordt hem zijn mening gevraagd Vind ik iets anders als dat hij er zelf over begint . Zijn mening en die van bosz zijn ook wel waar . Defensief kan het byv beter En het is niet ultra negatief . Het is opbouwende kritiek in mijn ogen . Psv moet ook scherp blijven ,en niet denken dat ze er al zijn net als vorig seizoen rond deze tijd . De concurrentie zit niet stil en er kan op andere vlakken ook nog dingen veranderen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen