ESPN onthult beoogde inhaaldatum van Ajax - Feyenoord

24 september 2023, 19:37   Bijgewerkt: 24 september 2023, 20:14
Foto: © ProShots

Op dit moment is woensdag 1 november de beoogde datum om het restant van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord uit te spelen. Dat meldt journalist Pascal Kamperman van ESPN vanuit Waalwijk, waar hij verslag deed van de wedstrijd tussen RKC en FC Twente (1-0).

“Er wordt nu een vermoedelijke datum gefluisterd in mijn oor: 1 november pas”, zegt Kamperman, die zich volledig kan vinden in de uitspraak van Feyenoord-trainer Arne Slot dat er hoe dan ook sprake is van competitievervalsing. Naar verluidt wilde Feyenoord het duel zondag nog uitspelen, maar dat gebeurde niet. “Dit is precies wat Arne Slot aangeeft: je reinste competitievervalsing.”

Artikel gaat verder onder video

Analist Robert Maaskant denkt daar wat anders over. Hij vindt het niet zo belangrijk dat Ajax tegen die tijd wellicht in betere vorm is. “Het kan ook andersom zijn, iedere ploeg ontwikkelt zich. Feyenoord ook. Ik vind dat Arne daar niet te zwaar aan moet tillen. Het klopt, hij heeft geen ongelijk, maar niemand heeft dit blijkbaar in de hand. Er zullen nieuwe regels moeten komen. De ArenA zal misschien, net als De Kuip, netten moeten krijgen.”

Als de wedstrijd inderdaad op woensdag 1 november wordt ingehaald, dan spelen beide clubs twee grote wedstrijden in korte tijd. Op zondag 29 oktober gaan de Amsterdammers immers op bezoek bij PSV, terwijl Feyenoord dan een bezoek brengt aan FC Twente. Dat is de tiende speelronde van de Eredivisie.

Beslissing valt maandag

Volgens Feyenoord-nieuwswebsite 1908.nl neemt het competitiebestuur van de KNVB maandag een besluit over het restant van de wedstrijd. Er wordt gemeld dat Feyenoord het duel inderdaad zondag nog wilde uitspelen, maar dat de gemeente Amsterdam, Ajax en de KNVB anders beslisten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Schandalig. Doelbewust staken wordt beloond.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik snap het dus ook totaal niet. Het stadion was leeg, spelers waren aanwezig, trainers, assistenten, waarom dan niet gewoon beide teams 10 minuten geven om op te warmen en gelijk doorgaan? Van mij part mogen ze Feyenoord de winst wel geven.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Jij bent niks in dit geheel . Met je lange teksen en geen inhoud

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dit is dus ook gewoon kansloos. Kom op. Ik heb 2 ouders en een oma die allemaal voor Feyenoord zijn. Ik heb geen eens een hekel aan Feyenoord. Tuurlijk, rivaliteit is er maar ik hoef echt niet meteen elke Feyenoorder verbaal aan te vallen. Jammer dat jij zo weer moet doen. Ik snap het, je bent gefrustreerd, en dat ben ik ook. Dankzij een stelletje teringlijers heb ik niet eens naar een afgang van ajax kunnen kijken en dit geeft alle Feyenoord Fans en PSV Fans weer extra fuel. Maar om nou zo te doen. Of je bent gefrustreerd of er is een andere reden. Kunnen we dan niet gewoon als supporters een discussie hebben zonder elkaar verbaal aan te vallen? Hier stoor ik me regelmatig aan, dat zowel van Feyenoord, PSV als Ajax kant niemand meer gewoon een normale discussie kan hebben.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

@Revolutie Als er inderdaad in November pas gespeeld word dan wel. Want dat lijkt nu allemaal leuk omdat het goed gaat maar als de situatie anders en de wedstrijd eindigt anders dan gaat iedereen zeggen "ja ze hadden Feyenoord de winst gewoon moeten geven". Maar ze hadden nadat iedereen het stadion uit was gewoon moeten verder gaan, zelfde dag.

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wou feyenoord ook . Maar de knjb en jou clubje niet . Want je bent gewoon een ajacied

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

@gtsb Wat heeft mijn opinie te maken met dat ik een Ajacied ben? Ik ben er mee eens dat dit uitspelen competitievervalsing is maar zoals ik ook al zei tegen een vriend (die toevallig een PSV'er is waar ik op een normale manier mee kan discussieren) er is gewoon geen goede oplossing. Ik snap ook dat als je zegt elke keer dat er gestaakt word puntaftrek / regelementair verlies dat op een gegeven moment supporters (of wel, "supporters") ideeen krijgen om dit expres te veroorzaken om de competitie te beinvloeden

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

GabrielleX01, het is te moeilijk voor deze vent om het te snappen. Ik probeerde al zo vaak om hem er toe te bewegen, gefrustreerd is hij ook en misschien is er een andere reden. Niet diep op zijn schelden in gaan, moet je wel zelf weten natuurlijk, van mij krijgt hij geen respons meer al scheld hij mij voor alles wat slecht is uit. Inderdaad hou het bespreekbaar zonder overspanning.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Als de KNVB direct besloten had om die wedstrijd op dinsdagmiddag uit te spelen, wat ze met die andere gestaakte wedstrijden wel gedaan hebben, was er niets aan de hand geweest. Had ajax gewoon op woensdagavond tegen volendam kunnen spelen. die 30 minuten tellen nit als een hele wedstrijd, dus geen probleem , als Ajax niet dwars gelegen had. Zij wilden met alle geweld de wedstrijd inhalen op 1 november, hadden zij het voordeel, dat ze waarschijnlijk in beter doen zullen zijn

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

gewoon bullshit want w2 - nac werd ook gewoon twee dagen later uitgespeeld.

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Eigenlijk zou elke club waar ajax uit speelt ook de boel bewust moeten staken. Net zoals de f side heeft gedaan. Kijken wat de knvb dan doet. Lijkt mij een reële mogelijkheid gezien het feit dat 90 procent van de clubsupporters toch een schijthekel hebben aan ajax.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Prima idee. Dat ik daar zelf niet opgekomen ben. Ik ga netwerken.

Schuilnaam
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Zou iedere club waar FC Groningen nu een uitwedstrijd speelt dat ook moeten doen dan? En de clubs waar Feyenoord een uitwedstrijd speelt? En de clubs waar FC Den Bosch een uitwedstrijd speelt?

Allback
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik had ook de wedstrijd vanavond nog uitgespeeld, leek mij prima te doen. Uitspraken als competitievervalsing zijn echter lachwekkend. Kom op het, je staat als Feyenoord 3-0 voor met nog minder dan een helft te spelen. Zelfs in de huidige staat van Ajax lijkt het te zorgen voor knikkende knieën in Rotterdam. Kom op he die rol je toch op in het restant met minimaal 5-0?

Kanthaaf
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Is wel waar hoor allback, maar het is ook waar, dat de knvb stelselmatig tekort schiet, waar het gaat om het bewaken van een zo eerlijk mogelijk competitieverloop. Voorbeelden daarvan zijn er genoeg. Het gaat dan ook niet zozeer om één specifieke club die benadeeld wordt. De knvb wekt erg vaak de indruk om bij twijfel er in elk geval voor te zorgen, dat niet ajax te zwaar geraakt wordt. Dat is niet helemaal nieuw, maar de meeste mensen lijken daarmee te kunnen leven. Wat natuurlijk nogal achterstevoren is, is die uitspraak van die Maaskant ( ‘dat kan net zo goed andersom uitpakken) Er ís geen ‘andersom’ als je met 3-0 voorstaat . Hoe dan ? ,dat het 8-0 wordt, nou en ?

Kemi English
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Knvb shame on you, zelf de regels verzinnen zodat saboteurs en verziekers zoveel macht krijgen, met de kracht die het scheidsrechters fluitje incl var overtreft, maar zelf geen adequate oplossing voorhanden hebben voor een scenario dat een vrouw met gemiddeld vrouwelijk voetbal verstand zou kunnen voorspellen.

Ik kan nog wel een creatieve knvb oplossing herinneren mbt fey-ajax publieke problemen, een bekerfinale met een uit en thuis wedstrijd. Met een quote van 1:250 omdat zeker in die tijd het een utopie zou zijn dat Fey over tweeluik uit en thuis van Ajax zou winnen. De kans dat DAF die jaargang van F1 zou winnen was zelfs nog groter.....

Against Modern Football

,want het hedendaagse voetbal is corrupt en verrot tot het bot, graaicultuur gecreëerd door beleidsbepalers die geeneens weten dat een bal rond is !!

Bah bah, erg ziek deze wereld.

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Waarom niet gewoon een overwinning voor Feyenoord.

Jurgen
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

laten we even afwachten wat de definitieve beslissing gaat worden voordat we elkaar verder verbaal aanvallen. Voorlopig hebben die klojo's die de fakkels op het veld gooide hun zin.. En wij maar bekvechten hier..

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Jurgen als het anderssom was . Had ik hier in een reactie gezegd dat ik me schaam ,en had dan niet meer gereageerd. Sommige ajacieden gaan nu zelfs de boel verdedigen soort van . Ja dan zit je echt met je kop in het zand

Schuilnaam
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ja en zo zijn er hierboven ook Feyenoorders (of Ajax haters, ook mogelijk) die vragen om Ajax keihard te straffen, maar het aansteker-incident vergeten lijken te zijn. Dus dat is hetzelfde verhaal 🤷🏽‍♂️

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ja joh, Dat was wat hé die aansteker. Echt heftig.

Schuilnaam
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Hahahah, dus vuurwerk op het veld waarbij niemand geraakt wordt ga je over piepen, maar geraakt worden door een aansteker waardoor een sporter de wedstrijd niet af kan maken niet?

Ik bespeur hier een lichte clubvoorkeur of een (wellicht) grote(re) haat naar Ajax. Linksom of rechtsom, weinig objectief 🤷🏽‍♂️

gtsb
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Tim wij weten dat we fout zaten ,en dat er een groep randdebielen zich feyenoorder noemen Veel ajacieden hebben nu nog steeds niet door dat dat bij hun club ook is . Wij zijn in feiten gestraft door onze eigen club met de netten die er nu hangen . Ajax doet weer niks net als met dat wij zijn de j den geroep .

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Jurgen, zoals altijd kan jij goed nuanceren en relativeren, prima. Die klojo's moesten door die andere klojo's aangepakt worden, niet alleen vanwege die fakkels, maar ook racisme-uitingen, bij ordinair gedrag, bij met alles maar blijven gooien en ga zo door.

Marco@1984
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wat lullen jullie allemaal. Nu was het vuurwerk. Kan me nog het incident met Klaassen herinneren bij Feyenoord en nu moet ajax zwaar gestraft worden? Ga toch heen man

Voor altijd de eerste
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Aansteker incident van een paar jaar geleden maar dan andersom alweer vergeten zeker hersenloze?

Schuilnaam
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Iemand een hersenloze noemen, maar zelf je feiten niet paraat hebben… Aansteker incident was 5 april jl. (nog geen half jaar geleden) en ook de aanleiding voor strengere regels bij veldbekogelingen (waar vandaag weer een perfect voorbeeld van was)..

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Idd. Hij is het aanstekerincident in de arena alweer vergeten. Echt ajax. Lekker selectief, en enkel in hun voordeel denken. En dan afvragen waarom iedereen een hekel aan ajax heeft.

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Wie kent hier de feiten nou niet?

Schuilnaam
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Het scheelt dat je zelf ook alleen in je eigen voordeel praat, door alleen vandaag en Ajax - Feyenoord 2017 aan te halen (en dan te vergeten dat de nu door jullie gehate Berghuis de bal zonder zelfbeheersing het publiek inschoot omdat ‘ie weer eens kortsluiting kreeg)

Maupie
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Oh ja, je wil dus eigenlijk zeggen dat in de arena de aansteker gerechtvaardigd werd gegooid door het gedrag van spelers. Maar in de kuip lag het niet aan provocerend kinderachtig gedrag van een aantal spelers. Wahahahaha.... precies wat ik zeg. Jij kijkt door je ajax bril.

Schuilnaam
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Bedankt voor het invullen chef, maar dat was zeker niet wat ik bedoelde 👍🏼

CG
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Misschien dat dit nog wel een staartje krijgt, wat niet onmogelijk lijkt ! !

KROTJE
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Geef die 3 punten aan Feyenoord, klaar zijn wij van het gezanik af. Ajax moet nu op zichzelf gaan focussen en proberen voor dit seizoen om wat van te maken en hopelijk kan er dan in de Kuip sportieve revanche gegeven worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen